Na dunajskem opernem plesu tudi Janša

V avstrijski prestolnici je potekal dunajski operni ples, ki se ga je na povabilo avstrijskega kanclerja Gusenbauerja udeležil tudi slovenski premier Janša.

Objavljeno
16. februar 2007 00.54
Dunaj – V avstrijski prestolnici je potekal dunajski operni ples, ki se ga je na povabilo avstrijskega zveznega kanclerja Alfreda Gusenbauerja udeležuje tudi slovenski premier Janez Janša s spremljevalko Urško Bačovnik. Osrednja zvezda letošnjega plesa je sicer dedinja ameriške verige hotelov Paris Hilton, ruska operna diva Anna Netrebko pa je s svojim glasom očarala tako rekordnih 5000 obiskovalcev kot okoli milijon gledalcev pred televizijskimi ekrani.

Na tej elitni družabni prireditvi so tradicionalno zberejo številni politiki, kulturniki, gospodarstveniki in drugi gostje iz tujine. Med gosti letošnjega opernega plesa je bil poleg avstrijskega kanclerjaše avstrijski predsednik Heinz Fischer, manjkali pa so nekateri ministri Gusenbauerjeve vlade, med drugim minister za notranje zadeve Günthet Platter in zunanja ministrica Ursula Plassnik.

Avstrijec Richard Lugner na letošnji najpomembnejši družabni dogodek v Avstriji sicer ni povabil večjega števila slavnih osebnosti, kljub temu pa je navzočnost Paris Hilton privabila pozornost tako javnosti kot številnih fotografov in njenih občudovalcev.

Hiltonova je bila v središču pozornosti tudi ob današnjem obisku dunajskega trgovskega središča, kjer so jo nekateri izmed obiskovalcev med njenim nastopom na odru začeli obmetavati s cigaretnimi škatlicami, robčki in šminkami pa tudi z letaki tamkajšnje mladinske komunistične organizacije. Hiltonova je sicer kasneje dejala, da incident ni bil velika stvar, priznala pa je, da je včasih težavno biti zvezda.

Za vstopnice letošnjega dunajskega opernega plesa so bili gostje pripravljeni odšteti od 215 evrov naprej, za kozarec mineralne vode pa je bilo treba odšteti pet evrov. Organizatorji so napovedali, da bo letošnji dobiček presegel 1,1 milijona evra lanskega plesa.