Na fakultetah se je včeraj trlo dijakov

Z dopoldanskim obiskom prvega informativnega dneva so bili na fakultetah zelo zadovoljni. Tudi letos narašča zanimanje za študij na Fakulteti za strojništvo.

Objavljeno
10. februar 2007 07.00
Informatini dan na Tehniški šoli v Ljubljani
Ljubljana – Z dopoldanskim obiskom prvega informativnega dneva so bili na vseh fakultetah, ki smo jih obiskali ali poklicali, zelo zadovoljni. Na Fakulteti za družbene vede (FDV) so dopoldne imeli kar dva informacijska termina, a je kljub vsemu na prvem veliko kandidatov ostalo pred vrati dvorane s petsto sedeži. Ti so lahko dogajanje spremljali po videoprenosu. Bodoči družboslovci so imeli veliko vprašanj – od možnosti za zaposlitev po diplomi do študijske izmenjave in bolonjskega načina študija. Zanimivo je, da so spraševali tudi, kako bodo lahko sami vplivali na sistem študija.

»Toliko jih je prišlo, da bi skoraj razgnalo fakulteto in smo morali približno osemsto kandidatom odpreti še dodatno predavalnico ,« je dejal dekan fakultete za strojništvo ljubljanske univerze prof. dr. Karl Kuzman. Povedal je še, da tudi letos narašča zanimanje za študij na FS. »Prizadevamo se s promocijo, toda ničesar ne bi mogli storiti, če ne bi oživela naša strojna industrija. Kandidati gredo pač tja, kjer se jim po diplomi napoveduje dobra služba

Več o tem si preberite v sobotnem tiskanem Delu.