Greste ne morje? Pojdite, zastojev ni

Prometa je zaradi praznikov bistveno manj kot minule dni. Bolj obremenjena sta bila le mejna prehoda v Istri.

Objavljeno
15. april 2017 11.21
Obrežje
M. Č.
M. Č.
Po kratkotrajnem popoldanskem zatišju se je zvečer promet na avtocesti med Ljubljano in Obrežjem v smeri proti Hrvaški začel povečevati. Na mejnem prehodu Obrežje so osebna vozila med 18. in 23. uro izstopala v sedmih kolonah in čakali do ene ure in pol, avtobusi pa eno uro. Na mejnem prehodu Metlika je bilo za prestop meje treba čakati okoli 45 minut.

Čez noč je promet upadel, tako da zjutraj na mejnih prehodih z republiko Hrvaško na vseh mejnih prehodih v policijski upravi Novo mesto promet poteka brez posebnosti in brez zastojev.

Iz Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da je na mejno kontrolo je treba čakati nekaj minut, prometa pa je bistveno manj kot pretekle dni, kakor so zaradi prometnih tokov med prazniki tudi pričakovali.

So se pa dopoldan nekoliko povečali zastoji na mejnih prehodih v Istri: na Dragonji in v Sečovljah so osebna vozila čakala približno 45 minut za vstop v državo in izhod iz nje, na prehodu Sečovlje je proti popoldanskim uram močno podaljšal: na uro in 20 minut, nato pa so se zastoji zmanjšali.

S klikom na to povezavo najdete najbolj aktualne prometne informacije

Policisti so včeraj izrekli pet glob voznikom na avtocesti, ki so v kolonah pred mejnim prehodom Obrežje prehitevali oziroma želeli skrajšati čakalno dobo z vožnjo po odstavnem pasu, še več pa so jih opozorili in jih preusmerili nazaj na vozni pas. Sporočili so še, da so prometni policisti tudi sicer največ pozornosti namenili ravno zagotavljanju prostega odstavnega pasu, da je bilo glede na razmere in kilometrske kolone mogoče zagotavljati prehodnost za intervencijska vozila.

(Za povečavo kliknite na infografiko.)