Na nekaterih mejnih prehodih kolone za vstop v državo  

Ob iztekajočih se velikonočnih praznikih je gneča na cestah in mejnih prehodih večja.

Objavljeno
17. april 2017 10.43
Mejni prehod Dragonja
Š. P., STA, Ba. Pa.
Š. P., STA, Ba. Pa.

Ljubljana – Promet na slovenskih cestah je ob koncu velikonočnih praznikov že precej zgoščen, proti večeru pa je pričakovati še močnejše povečanje. Na mejah s Hrvaško potniki za vstop v državo čakajo do dve uri, čakalne dobe pa se bodo predvidoma še podaljševale, saj policisti najverjetneje ne bodo opustili sistematičnega nadzora vseh potnikov.

Po podatkih prometno-informacijskega centra osebna vozila trenutno na Obrežju za vstop v državo čakajo dve uri, na mejnem prehodu Gruškovje pa 30 minut.

Po zadnjih podatkih policije so čakalne dobe na mejnih prehodih Starod, Metlika, Slovenska vas, Obrežje, Dobovec, Gruškovje, Rogatec, Središče ob Dravi in Zavrč.

S klikom na to povezavo najdete najbolj aktualne prometne informacije

V torek bodo začeli z deli na cesti Kranjska Gora-Vršič. Na Ruski cesti bo promet urejen izmenično enosmerno zaradi sanacije podpornega zidu in prepustov, občasno bodo kratkotrajne popolne zapore.

Do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton.

Dolge kolone na avtocestah, zlasti pred mejnimi prehodi, so zaznamovale tudi začetek podaljšanega prazničnega vikenda. Ob dejstvu, da je tega tranzita vse več, ter poostrenem nadzoru na mejah, so nekateri v petek za prestop meje čakali tudi več ur. Najhuje je bilo v petek zjutraj in dopoldne na Obrežju, kjer je nastala desetkilometrska kolona, popoldne in zvečer pa se je začel promet gostiti na mejnih prehodih proti morju.

Razmere na cestah je sicer možno preveriti na spletni strani prometno-informacijskega centra in tudi na njihovi mobilni aplikaciji. Sicer pa voznikom svetujejo, naj se pravočasno odpravijo na pot, prav tako pa naj se nanjo ustrezno pripravijo.