Na nekdanjem kegljišču za začetek filmi

Prenovljeni hotel je bil nekoč središče družabnega življenja. Najemnik je prepričan, da bo Stela »zasvetila«.

Objavljeno
30. april 2014 00.57
Hotel Stela, 25.4.2014, Ljutomer
Dejan Karba, Ljutomer
Dejan Karba, Ljutomer
Ljutomer – Po skoraj treh letih bo danes vrata spet odprl ljutomerski hotel. Nekdanje središče ljutomerskega družabnega življenja ima poleg spremenjenega imena – Hotel Stela – na novo urejeno slaščičarno in posodobljenih vseh 43 sob. Kegljišča za zdaj ne bo.

Ljutomerski hotel Jeruzalem, kot se je imenoval doslej, je bil zgrajen v 70. letih prejšnjega stoletja in je v svojih zlatih časih v središče Prlekije privabil ogromno gostov; predvsem po zaslugi kegljišča v hotelski kleti. Tega danes ni več, je pa najemnik hotela Andrej Vidonja prostore očistil navlake. Kaj bo v nekdanjem kegljišču, še ne ve, kot je napovedal, pa bodo v njih v okviru desetega Grossmannovega festivala filma in vina pripravili filmske projekcije.

Vidonja, ki je triletno najemno pogodbo z lastniki iz družbe Sava Turizem podpisal na začetku leta, je notranjost popolnoma prenovil, vključno s hotelsko kuhinjo.

Da bo Stela »zasvetila«, Vidonja ne dvomi. Goste bo poskušal privabiti s hrano, pripravljeno izključno iz domačih biološko neoporečnih sestavin, na hotelski terasi napoveduje koncerte, okrogle mize.

Za nekoč znano hotelsko slaščičarno, ki ji napoveduje nov razcvet, bo skrbel svak Marsel Šalamon, ki je kot slaščičar v Ljutomeru dobro poznan. Njegovo slaščičarsko podjetje Rogljiček, za katerega je stečaj predlagal in vodil mariborski odvetnik Daniel Planinšec, je zdaj preoblikovano v družbo za proizvodnjo slaščic Prvi Rogljiček, ki je v polovični lasti Planinšca, njegova žena Lilijana je prokuristka, sin Alen pa direktor.