Na Obali do 20 stopinj, vreme z blagodejnim vplivom

Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 10.

Objavljeno
29. oktober 2011 09.01
Posodobljeno
29. oktober 2011 10.45
D. P.
D. P.

LJUBLJANA – Dela prosti dnevi so pred nami, zato ni nepomembno, kakšno bo vreme. Kot so sporočili iz Agenciji Republike Slovenije za okolje, se bo pokazalo tudi nekaj sonca, ki je že zgodaj zjutraj obsijalo slovensko obalo.

Jasen vikend, za slab vtis kriva nizka oblačnost

Danes in jutri bo po večini jasno, zjutraj in dopoldan bo po nižinah megla ali nizka oblačnost, ki se bo ponekod zadržala večji del dneva. Nizka oblačnost bo segala do nadmorske višine okoli 1400 m.

Na Obali do 20 stopinj, v gorah šibak veter

Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 10. Popoldan se bo ogrelo do 16 stopinj na celini, na Primorskem pa se bo živo srebro povzelo celo do 20 stopinj. V gorskem svetu bo precej jasno. Pihal bo šibak veter spremenljive smeri. Temperatura na 1500 m bo 7, na 2500 m 4 stopinje C.

Kako kaže?

Nad vzhodno in srednjo Evropo ter nad našimi kraji je območje visokega zračnega tlaka. Od zahoda doteka nad naše kraje v višinah topel zrak, v nižjih plasteh ozračja pa še vedno ostaja nekoliko bolj vlažen zrak. V ponedeljek in torek bo precej jasno, zjutraj in dopoldan bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Sončno vreme pa je napovedano tudi za 1. november.

Biovreme

Vremenska obremenitev bo ponehala in vreme ne bo povzročalo opaznih težav.