Na Ravnah za tretjo razvojno os zbrali že 5000 podpisov

Mladinsko iniciativo za tretjo razvojno os je ustanovil upravni odbor Mladinskega sveta Ravne na Koroškem.

Objavljeno
18. avgust 2014 17.05
S. P., Delo.si, STA
S. P., Delo.si, STA
Ravne na Koroškem − Mladi Korošci so v okviru mladinske iniciative za tretjo razvojno os v mesecu dni zbrali okoli 5000 podpisov podpore peticiji za pospešitev postopkov izgradnje hitre ceste. Kot je za STA danes povedal vodja iniciative Aljaž Verhovnik, so nad odzivom zelo pozitivno presenečeni, prvi cilj zbrati 5000 podpisov pa je tako že dosežen.

Po spletni strani www.hitronakorosko.si so doslej zbrali več kot 3000 podpisov, druge pa na terenu po Koroškem. Cilj iniciative je bil, da bi do jeseni zbrali 5000 podpisov, kar pa jim je uspelo že v mesecu dni. Zbiranje podpisov bodo nadaljevali, želijo jih zbirati tudi zunaj Koroške, nato pa bodo zbrane podpise predali novim predstavnikom v vladi in DZ.

Mladinsko iniciativo za tretjo razvojno os je ustanovil upravni odbor Mladinskega sveta Ravne na Koroškem, mladi Korošci pa so se za pobudo odločili, ker so ob pripravi strategije za mlade ocenili, da je hitra cesta oziroma tretja razvojna os eden ključnih projektov, ki lahko mladim na Koroškem izboljša prihodnost in prepreči beg možganov iz regije.

Že več let se večina koroških županov zavzema za pospešitev postopkov, povezanih z zgraditvijo hitre ceste, ki bi Koroško povezala z avtocestnim križem, v zadnjem letu dni pa so se v prizadevanja aktivno vključili tudi gospodarstveniki. Srečanje s predstavniki podjetij prihodnji teden načrtujejo tudi v mladinski iniciativi za tretjo razvojno os, je še povedal Verhovnik.