Na Teku za upanje zbrali 7000 evrov

Pod okriljem Slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna je v Ljubljani in Mariboru potekal Tek za upanje, na katerem so zbrali 7000 evrov za nakup opreme za ambulantno kemoterapijo.

Objavljeno
26. september 2009 22.24
L.Š./STA
L.Š./STA
Ljubljana - Na šestem Teku za upanje, ki je pod okriljem Slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna danes potekal v Ljubljani in Mariboru, so za nakup opreme za ambulantno kemoterapijo na Onkološkem inštitutu Ljubljana in Univerzitetnem kliničnem centru Maribor zbrali sredstva v višini 7000 evrov, so sporočili organizatorji.

V ljubljanskem Tivoliju se je na Teku za upanje zbralo rekordnih, skoraj 1300 udeležencev. Med njimi so bili tudi nogometaši Nogometnega kluba Olimpija.

Predsednica združenja Mojca Senčar je ob tem dogodku izrazila veselje nad vse večjo prepoznavnostjo teka in njegovega namena. Po njenih besedah si v združenju prizadevajo za večje osveščanje o raku dojk, za razbijanje tabujev o raku ter osveščanje o pomenu zdravega načina življenja, kamor sodi tudi redna telesna aktivnost.

Združenje že več kot deset let osvešča slovensko javnost o najpogostejši maligni bolezni žensk - raku dojk. Samostojna, neprofitna organizacija, ki pod svojim okriljem združuje 2200 članov, si prizadeva zagotoviti enake možnosti in pogoje za zgodnje odkrivanje bolezni ter takojšnje učinkovito zdravljenje in rehabilitacijo za vse ženske, so še sporočili iz združenja.