Nadaljevanje pogovorov o plinskem terminalu predvidoma oktobra

Minister za okolje in prostor Karl Erjavec še ni prejel odgovora od italijanske kolegice Stefanie Prestigiacomo o dodatni dokumentaciji za plinski terminal v Žavljah, pripravljajo pa se dejavnosti za srečanje z ministrico, ki bo predvidoma oktobra v Ljubljani.

Objavljeno
15. september 2009 16.32
Ba.P./STA
Ba.P./STA
Ljubljana - Minister za okolje in prostor Karl Erjavec še ni prejel odgovora od italijanske kolegice Stefanie Prestigiacomo o dodatni dokumentaciji za plinski terminal v Žavljah in o navedbah okoljske nevladne organizacije Alpe Adria Green (AAG). Pripravljajo pa se dejavnosti za srečanje z ministrico, ki bo predvidoma oktobra v Ljubljani. "Pričakujem, da bo odgovor prišel pred tem srečanjem," je ob robu današnje novinarske konference, namenjene evropskemu tednu mobilnosti in mednarodnemu dnevu zaščite ozonske plasti, v Ljubljani dejal minister Erjavec.

Če odgovora do takrat ne bo, minister pričakuje odgovor na omenjenem dvostranskem srečanju. Kot je pojasnil, bo srečanje, predvidoma oktobra, sicer v celoti namenjeno problematiki plinskega terminala.

Slovensko-italijanskega vladnega srečanja, ki bo v petek v Rimu, se bo udeležil tudi minister Erjavec, po pričakovanjih pa naj bi bila v italijanski delegaciji tudi Prestigiacomova. Kot je še povedal Erjavec, se bo predvidoma srečal z italijansko kolegico, govorila pa bosta o omenjeni problematiki.