Najbogatejši Mariborčan dolguje štiri milijone evrov?!

Večino od 11.000 poslovnih partnerjev naj bi si bil izmislil.

Objavljeno
06. november 2011 17.38
Posodobljeno
07. november 2011 06.47
Aleš Andlovič
Aleš Andlovič

MARIBOR – Tri leta in pol so minila od spektakularne akcije slovenskih policistov, v kateri so med drugim odvzeli prostost tudi poslovnežu in po novejših raziskavah najbogatejšemu Mariborčanu Radu Snežiču (težkemu nekaj več kot 12 milijonov evrov). Kot pavi so se takrat vodilni možje z vrha slovenske policije šopirili pred televizijskimi kamerami, kako so razkrinkali posebno vrsto gospodarskega kriminala s tako imenovanimi slamnatimi podjetji (missing traders). Povzročena škoda naj bi po takratni oceni policistov znašala 7,8 milijona evrov. Veliko denarja za majhno in zadnje čase revno Slovenijo. Tako kot pri večini akcij proti slovenskim tajkunom je zadeva po ljudskem pregovoru Tresla se je gora, rodila se je miš romala v pozabo brez sodnega epiloga.

Rado Snežič se je vrnil iz ZDA, da bi rešil svoj Meltal

Iz dobro obveščenih virov smo izvedeli, da naj bi se bil prvi mož podjetja Meltal pred dnevi ponovno vrnil v Maribor. Iz mesta pod Pohorjem jo je popihal v začetku lanskega leta in se dokončno preselil čez lužo, natančneje na Florido. Domovino je zapustil z besedami: »Dovolj imam te slovenske fovšije, ki je škodila meni in mojemu podjetju. Če si v Sloveniji uspešen, si gotovo baraba, očitno menijo nekateri. To je žalostno. Zato sem se odločil, da naj se drugi mučijo, jaz pa ne bom več v napoto tistim, ki imajo nekaj proti meni, čeprav še zmeraj ne vem, kdo so ti ljudje.« Obisk razvpitega štajerskega podjetnika v rodnem mestu pa naj bi bil po naših podatkih izključno poslovne narave, saj naj bi osebno poskušal potegniti svoje podjetje Meltal (na direktorski prestol je ob odhodu postavil sina Iztoka) iz težke finančne godlje.

Meltalu in Radu Snežiču grozijo nove nevšečnosti in rdeče številke

A ne zaradi finančne in gospodarske krize, ampak zaradi novega davčnega dolga. Izvedeli smo, da naj bi davčni inšpektor pred dobrimi desetimi dnevi družbi Meltal izdal gromozansko kazen. Kazen ali bolje rečeno poračun davka na dodano vrednost (DDV) naj bi znašala vrtoglave štiri milijone evrov.

 

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Podjetnik naj bi v svoji vili spal na spakiranih kovčkih