Najbogatejši Slovenec: 2012 bo kot vožnja z razmajanim vlakcem smrti

Gospodarstvo, vlada in sindikati bodo morali delati z roko v roki, pravi Franjo Bobinac.

Objavljeno
08. november 2011 14.05
Posodobljeno
08. november 2011 17.17
A. L.
A. L.

LJUBLJANA – »Mislim, da bo leto podobno vožnji po razmajanem roller-coasterju, imeti bo treba dober želodec in močne živce,« za prihajajoče leto 2012 napoveduje najbogatejši Slovenec po Managerjevi lestvici in prvi mož Studia Moderne Sandi Češko.

Svet v novo recesijo

Predsednik uprave Mercatorja Žiga Debeljak pravi, da bo leto 2012 zelo zahtevno, s težkimi gospodarskimi okoliščinami, saj bo treba posebno pozornost posvetiti obvladovanju tveganj, tako kot v zadnjih dveh letih ali pa še bolj. »Očitno svet prihaja v novo recesijo, težave v finančnem sistemu in vse to bo povzročilo v regiji, kjer skupina deluje Mercator, dodatne probleme,« poudarja Debeljak.

Z roko v roki, ne pa vsak vleči vsak na svoj konec

Tudi predsednik uprave Generali zavarovalnice Gregor Pilgram ocenjuje, da je pred nami še eno težko leto, še ena močna kriza. Franjo Bobinac, predsednik uprave velenjskega Gorenja, pa dodaja, da se bodo morali nekateri v Sloveniji zbuditi iz spanja. »Želel bi si, da se bomo v trikotniku gospodarstvo-vlada-sindikati znali bolje sporazumeti, da ne bomo vlekli vsak na svoj konec. Jaz mislim, da bo v nekaterih točkah tega trikotnika, predvsem mislim na vlado in sindikalno stran, da treba delati bolj z roko v roki in skupaj z gospodarstvom iskati vzvode za konkurenčno sposobnost Slovenije,« je povedal Bobinac.