Najvplivnejši slovenski pravnik je Franci Matoz

V izboru desetih najbolj vplivnih pravnikov je Matoza podprlo 24 odstotkov vseh obiskovalcev portala IUS-INFO.

Objavljeno
10. november 2011 12.15
Posodobljeno
10. november 2011 12.37
Ne. Š., Delo.si
Ne. Š., Delo.si
Ljubljana - Med desetimi najvplivnejšimi slovenskimi pravnicami in pravniki 2011 so po izboru obiskovalcev pravnega portala IUS-INFO Miro Cerar, Janja Hojnik, Goran Klemenčič, Jožef Kovač, Franci Matoz, Vlasta Nussdorfer, Marko Pavliha, Nataša Pirc Musar, Gregor Virant in Blanka Žgajnar. Pri tem je odvetnik Franci Matoz prejel največ od skupno skoraj 2.500 glasov.

Izbiranje najvplivnejših pravnikov je potekalo v dveh delih, poroča STA. V prvem delu so obiskovalci portala predlagali imena pravnikov, v drugem delu pa so glasovali med 20 najpogosteje predlaganimi kandidati. Izbor desetih najvplivnejših se je zaključil danes ob 12. uri.

Glasovalci so ob podajanju glasov lahko obrazložili svojo izbiro. Najpogosteje so navedli odlike, kot so strokovnost, poštenost, načelnost, etičnost, humanost, vsestranskost, nepolitičnost in širina. Največkrat izpostavljena vprašanja so se nanašala na pomanjkanje poštenosti in pravičnosti v družbi, (ne)delovanje pravne države, delo ustavnega sodišča, dolgotrajnost sodnih postopkov, vplive politike in zaskrbljenost ob pomanjkanju zaposlitev za mlade pravnike, pišejo na portalu.