Namesto vlaka med Kranjem in Ljubljano vozi avtobus

Na gorenjski progi bodo še nekaj ur potekala redna vzdrževalna dela.

Objavljeno
24. september 2012 13.54
rsi*MNENJA/SOBOTNA
Špela Ankele, Kranj
Špela Ankele, Kranj
Kranj - Še danes med Kranjem in Ljubljano namesto vlakov vozijo avtobusi. Na Slovenskih železnicah so pojasnili, da je zaradi »rednih vzdrževalnih del na gorenjski progi« od sobote do danes organiziran nadomestni prevoz z avtobusi med postajama Ljubljana in Kranj oziroma Beljak (Villach Hbf.).

»Zapora proge je časovno postavljena tako, da najbolj zasedeni vlaki v jutranji in popoldanski konici vozijo normalno,« je za Delo pojasnil Marko Tancar s Slovenskih železnic.

Po podatkih s spletne strani Slovenskih železnc bodo avtobusi namesto vlakov vozili še do popoldneva, in sicer iz Ljubljane namesto vlakov, ki bi odpeljali ob 11.28 in 12.35 in 12.50, iz Kranja do prestolnice pa bodo potniki v avtobus namesto v vlak sedli še ob 11.49. in 12.11.

»V času zapore bo vlak IC 211, ki vozi na relaciji Villach Hbf-Ljubljana-Beograd, s postaje Kranj odpeljal s približno 90-minutno zamudo. Vlak IC 210, ki vozi na relaciji Beograd-Ljubljana-Villach Hbf, bo spostaje Ljubljana odpeljal z 10-minutno zamudo. Vlak IC 483, ki vozi na relaciji Ljubljana-Rijeka, v Ljubljani v času zapore ne čaka zveze z vlakom 211,« so o spremembah v mednarodnem potniškem prometu, ki bo nastal zaradi del na gorenjski progi, še sporočili s Slovenskih železnic.

Ker med zaporo avtobusi, ki vozijo med Kranjem in Ljubljano, pobirajo potnike tudi v Škofji Loki, Medvodah in na nekaterih ljubljanskih postajah, so potniki v prestolnici približno pol ure kasneje, kot če bi do tod potovali z vlakom.