Na mejnih prehodih je znova gneča

Največja gneča je na Obrežju, kjer osebna vozila na vstop čakajo eno uro, na izstop 20 minut.

Objavljeno
29. april 2017 11.54
Gneča na mejnem prehodu Gruškovje
Pi. K., Mo. B., STA
Pi. K., Mo. B., STA

Na mejnih prehodih s Hrvaško so že od jutra daljše čakalne dobe predvsem za avtobuse.

Največja gneča je na Starodu in Obrežju, kjer avtobusi za vstop v Slovenijo čakajo od dve do tri ure. Osebna vozila na Obrežju na vstop čakajo eno uro, enako pri izstopu iz države, tam pa je nastal tudi 1,6-kilometrski zastoj tovornih vozil.

Po zadnjih podatkih policije so čakalne dobe na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje, Petrina, Jelšane, Starod, Sočerga, Podgorje, Brezovica pri Gradinu, Dragonja in Sečovlje.

Na Gruškovju morajo osebna vozila na izstop čakati eno uro. Na cesti Podlehnik-Gruškovje je zaradi tega nastal že osemkilometrski zastoj.

Polurna čakalna doba za osebna vozila je pri izstopu tudi na prehodu Jelšane, na Dragonji se čaka 20 minut. V Sečovljah morajo osebna vozila čakati na izstop iz države eno uro. Zaradi tega nastajajo zastoji na cestah Izola-Strunjan ter Seča-Sečovlje.

Pred mejnim prehodom Obrežje je nastal

Na hrvaški strani prehoda Dragonja-Kaštel je sicer dopoldne kakšnih 50 ljudi protestiralo proti poostrenemu nadzoru meje med Slovenijo in Hrvaško. Večinoma so se zbrali ljudje iz Novigrada, Buj in okoliških krajev, je poročal Radio Slovenija.