Napovedala boj za predsedniški položaj

Monika Piberl, predsednica stranke Glas žensk Slovenije, je napovedala svojo kandidaturo za predsednico države. Prepričana je, da Slovenija na visoki politični funkciji potrebuje žensko.

Objavljeno
13. marec 2007 23.17
Monika Piberl
Maribor – Monika Piberl, predsednica stranke Glas žensk Slovenije, je napovedala svojo kandidaturo za predsednico države. Kandidirala jo bo stranka, sicer pa tudi z zbiranjem podpisov po besedah Piberlove ne bi imeli težav. Po vzoru prodora žensk v politiki, denimo v ZDA, Franciji, Nemčiji itd., Piberlova meni, da tudi Slovenija potrebuje žensko na visoki politični funkciji, in to takšno, kot je Piberlova in ki bo delala za blagor vseh državljank in državljanov.

Med svojimi glavnimi referencami za predsedniško funkcijo je Piberlova navedla, da je politično neobremenjena, pozitivno usmerjena, da se zna pogovarjati ter zna poiskati in sklepati kompromise. Predsednikovanje državi je po njenem podobno zakonu, v katerega je prav tako treba veliko vlagati in se v njem veliko pogovarjati. Njen zakon je kombinacija kozoroga (Piberlova) in device (mož), srečno sta poročena 37 let (imata odrasla sina in hčer). Piberlovo moti, denimo, da se predsednik države in predsednik vlade ne moreta sporazumeti. Ker bi bila v primeru njene predsedniške zmage s predsednikom vlade Janezom Janšo v enakem astrološkem razmerju, kot je z možem, Piberlova zagotavlja, da bi se s premierom brez težav dogovarjala in tudi uspešno sodelovala.

Več o tem v sredinem Delu!