Naprodaj avtokamp z jadralnim centrom

Premogovnik Velenje nadaljuje dezinvestiranje, kmalu iz delniške v družbo z omejeno odgovornostjo.

Objavljeno
30. maj 2017 21.46
Brane Piano
Brane Piano
Velenje – Premogovnik Velenje (PV) je po prodaji hotelov, centra starejših in nekaterih drugih nepremičnin začel še postopek prodaje Avtokampa Jezero ob Velenjskem jezeru. S prodajo naložb in ukinjanjem dejavnosti, ki niso povezane z osnovno dejavnostjo pridobivanja premoga, družba nadaljuje finančno in poslovno prestrukturiranje po programu iz leta 2014.

Za pocenitev poslovanja in lažje upravljanje rudnika Holding Slovenske elektrarne (HSE) načrtuje preoblikovanje premogovnika iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo. Matjaž Marovt, novi generalni direktor HSE, je načrt preoblikovanja ob prvem obisku v Velenju predstavil vodstvu in socialnim partnerjem. Preoblikovanje je mogoče in smiselno, saj je HSE iz premogovnika ob dokapitalizaciji PV iztisnil male delničarje in postal edini družbenik, sodišče pa je lani zavrnilo tožbo malih delničarjev, s katero so izpodbijali takšne sklepe skupščine. HSE je kot edini družbenik tako leta 2014 preoblikoval tudi Termoelektrarno Šoštanj.

Ponudbe do konca junija

Za Avtokamp Jezero ob Velenjskem jezeru v premogovniku ponudbe zbirajo do konca junija, izhodiščna neto cena pa znaša 850.000 evrov. Avtokamp na 22.259 kvadratnih metrih površin je komunalno opremljen, v njem so sto parcel z elektriko, mobilne hiške, sanitarije, oskrbovalna postaja za goste z avtodomi, prostor za piknike, igrišče za otroke, bar in jadralni center Zoo Station. V bližini so pokrita in zunanja teniška igrišča, igrišče za odbojko na mivki, košarko, nogomet, mini golf in golf na travi. Ob jezeru so čolnarna, plaža, tuši in sanitarije, tekaška proga, sprehajalne in kolesarske poti.

Lani je Skupina PV prodala hotela Barbara in Oleander ter Center starejših Zimzelen, poslovni prostor v Šmartnem ob Paki, 15 stanovanj in poslovni prostor v Velenju, vodenje gostinstva v družbi Gost pa je prevzelo Gorenje Gostinstvo.

Letos so prodali še štiri stanovanja in garažo, še vedno pa so naprodaj po že objavljenih razpisih Vila Široko v Šoštanju ter deleži v nekaterih družbah, v katerih PV ni edini lastnik ali jih za svojo osnovno dejavnost ne potrebuje.