(Ne)upravičenost visokih honorarjev na kranjski FOV?

Na fakulteti za organizacijske vede bi si lahko letos za dva skrivnostna projekta za večjo kakovost šole, imenovana Platon in Odprto jedro, izplačali več kot 550 tisoč evrov.

Objavljeno
10. januar 2007 11.00
Kranj - Na fakulteti za organizacijske vede bi si lahko letos za dva skrivnostna projekta za večjo kakovost šole, imenovana Platon in Odprto jedro, izplačali več kot 550 tisoč evrov, poročajo Finance. Dekan FOV Robert Leskovar priznava le dobrih 150 tisoč evrov izplačil, o podrobnostih o tem, kdo iz najožjega vodstva šole bo dobil honorarje, pa molči, pišejo današnje Finance.

Na kranjski fakulteti za organizacijske vede (FOV) potekata skrivnostna projekta, imenovana Platon in Odprto jedro, v vrednosti več kot 550 tisoč evrov. Dekan FOV Robert Leskovar podrobnosti ne razkriva in se sklicuje na poslovno skrivnost. Zaposleni na FOV in na mariborski univerzi o projektih ne vedo nič.

Kdo bi si razdelil 556 tisoč evrov?

Projekta naj bi bila v domeni zgolj štirih ljudi na fakulteti in bi zanje dobili honorarje, menda tudi po štiri tisoč evrov (milijon tolarjev) na mesec. Šlo na naj bi za dekana FOV Roberta Leskovarja, prodekana Janeza Mayerja in Tomaža Kerna ter pravnico in pomočnico tajnice Patricijo Jankovič, pišejo Finance.

556 tisoč evrov (133 milijonov tolarjev) je znesek za projekta Platon in Odprto jedro, ki bi si ga lahko letos izplačali na FOV, kažejo dokumenti. 154 tisoč evrov (37 milijonov evrov) pa je znesek, ki ga priznava dekan FOV Robert Leskovar. Izplačila naj bi potekala iz neproračunskih sredstev, izključno na podlagi sklenjenih pogodb in potrjenih poročil o opravljenjem delu, dodajajo v FOV.

“Molzna krava” za vodstvo fakultete

In za kakšna projekta pravzaprav gre? Projekt Platon je namenjen izboljšanju kakovosti študijskega procesa na FOV, pri Odprtem jedru pa za prenovo temeljnih in podpornih procesov ter pripravo na starndard ISO 9000. Nad projektom naj ne bi bilo nobenega nadzora nad financiranjem in izvajanjem, kakovostjo ter učinki projektov, zato ju imenujejo “molzna krava” za vodstvo fakultete.