Nekatere reke po državi še vedno poplavljajo

Še vedno so poplavljene površine ob Krki, Muri ter na ravninskih predelih Pomurja in Podravja.

Objavljeno
17. september 2014 12.20
Poplave
V. V., Delo.si, STA
V. V., Delo.si, STA
Razmere po močnem deževju konec minulega tedna so se večinoma umirile, nekatere reke po državi pa še poplavljajo. Tako so še vedno poplavljene površine ob Krki, Muri ter na ravninskih predelih Pomurja in Podravja, poroča STA.

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) reka Krka v Podbočju upada, njen pretok je bil danes ob 7. uri 260 kubičnih metrov na sekundo. Poplavljene površine ob Krki bodo prisotne predvidoma do konca tedna.

Upada tudi Mura, vendar še vedno poplavlja v svojem spodnjem toku. Na ravninskih predelih Pomurja in Podravja pa se bodo poplavljene površine zaradi povečane vodnatosti manjših vodotokov in visoke podzemne vode ohranjale tudi v prihodnjih dneh, opozarja Arso.

Vreme bo sicer danes in v četrtek razmeroma sončno z občasno povečano oblačnostjo. Danes popoldne je predvsem v vzhodni polovici Slovenije še možna kakšna kratkotrajna ploha.

V močnem deževju, ki je minuli konec tedna zajelo predvsem vzhodni del Slovenije, je bilo sicer poplavljenih več kot tisoč objektov in 181 cestišč, sprožilo pa se je prek 240 plazov. Evakuiranih je bilo 17 ljudi, dve osebi pa sta izgubili življenje.