Nepravilnosti v lokalih 
ob Slovenski cesti

Mestne in državne inšpekcije so na pobudo številnih občanov, ki vsakodnevno uporabljajo podhod v arkadah ob filozofski fakulteti, vzele pod drobnogled tamkajšnje fotokopirnice in gostinske vrtove, ki jih je vsako leto več.

Objavljeno
08. marec 2011 19.03
Samo Petančič, Ljubljana
Samo Petančič, Ljubljana
Ljubljana – Poleg tega, da z mizami in stoli omejujejo prostor za pešce, ovirajo tudi kolesarje, ki imajo skozi arkade speljano kolesarsko stezo. Kot kaže, bo lastništvo na omenjeni površini uredil šele novi etažni načrt, ta prostor pa vsekakor ne bo v lasti tamkajšnjih lokalov.

Uradniki mestne občine so poudarili, da je omenjena površina pohodna površina, ki nikakor ne sme pripadati vsakokratnim lastnikom hiše. Stanovalci so naročili izdelavo etažnega načrta, pri katerem pa bodo prav zaradi pohodne površine pod arkadami potrebni popravki. Sodeč po sklepu geodetske uprave in podpisu sporazuma o oblikovanju etažne lastnine se bo izvedel vpis etažne lastnine, tako da bo pohodno pot dobila v last občina. Mestni inšpektorat je omenjeno območje pregledal v drugi polovici lanskega leta, toda o ugotovitvah občinarji niso nič zapisali.

Inšpektorji so pregledovali 
in ugotovili – nepravilnosti

Tržni inšpektorat pa je ugotovil precej nepravilnosti. Pregledali so trgovski in tri gostinske obrate, v vseh treh lokalih so odkrili, kot so zapisali, »nepravilnosti v zvezi z minimalnimi tehničnimi pogoji za opravljanje gostinske dejavnosti«, ustrezne ukrepe so že oziroma še bodo sprejeli. Ker postopki niso končani, vseh nepravilnosti ne morejo navesti. Ali imajo omenjeni lokali vso potrebno dokumentacijo za opravljanje dejavnosti, tržni inšpektor še preverja, izsledke pa bo predal gradbenemu inšpektoratu in mu predlagal uvedbo postopka, če bo to potrebno. Enako velja za gostinske vrtove: če bodo ugotovili, da so postavljeni v nasprotju z dovoljenji občine, jo bodo uradno obvestili tudi o tem.