Zadnji dan praznikov zastoji na cestah in mejnih prehodih

V prihodnjih dneh so možni zastoji pred cestninskimi postajami zaradi prehoda na nov sistem cestninjenja tovornih vozil.

Objavljeno
02. april 2018 10.08
tlo*kolone
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Zadnji dan velikonočnih praznikov je po pričakovanjih prinesel nekaj gneče in zastojev na cestah in mejnih prehodih. Čakalna doba za vstop v državo je na mejnih prehodih Gruškovje, Ormož, Sečovlje, Dragonja in Metlika, zastoji pa so tudi na primorski, dolenjski in gorenjski avtocesti.

Na mejnem prehodu Gruškovje osebna vozila za vstop v državo čakajo eno uro, na prehodih Ormož, Sečovlje in Dragonja pol ure, na mejnem prehodu Metlika pa 20 minut. Avtobusi v Sečovjah na vstop čakajo pol ure, poroča prometnoinformacijski center.

Na primorski avtocesti je močno povečan promet iz smeri Kopra proti Ljubljani. Na več odsekih je promet zaradi gostote lahko tudi upočasnjen. Krajši zastoj je na dolenjski avtocesti pred delovno zaporo pred priključkom Smednik proti Ljubljani, pa na cestah Šmarje-Koper, Bled-Lesce in Lucija-Strunjan. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg približno en kilometer.

Zaradi prometne nesreče je na primorski avtocesti zaprt vozni pas pri počivališču Studenec proti Ljubljani. Nastal je približno 4-kilometrski zastoj. Obvoz za osebna vozila je možen po cesti Razdrto-Postojna. Zaradi nesreče pa je zaprta glavna cesta Postojna-Pivka-Ilirska Bistrica v Pivki pri parku vojaške zgodovine.

Danes do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone. ure.

V prihodnjih dneh so možni zastoji pred cestninskimi postajami zaradi prehoda na nov sistem cestninjenja tovornih vozil in spreminjanja prometne signalizacije.

Aktualne podatke o razmerah na cesti spremljajte na www.promet.si.