Neuradno: del slovenskih turistov v Libiji že na letalu

V Libiji, ki jo pretresajo spopadi med protivladnimi protesti in podporniki režima Moamerja Gadafija, sta tudi skupini slovenskih turistov. Kot je za delo.si povedal Uroš Grohar iz agencije Oskar, se je delu turistov uspelo vkrcati na letalo.

Objavljeno
23. februar 2011 15.08
Ni. Č. Ma. Ja., delo.si
Ni. Č. Ma. Ja., delo.si
Ljubljana - Zaradi protivladnih protestov in krvavega posredovanja varnostnih sil Libijo množično zapuščajo tuji delavci in turisti. V državi sta tudi dve skupini slovenskih turistov, ki si prizadevata za predčasno vrnitev v domovino.

Skupina, ki potuje z agencijo Oskar, je poskušala že zjutraj poleteti iz Sabhe, a ji to ni uspelo. Kot je za delo.si ravnokar povedal predstavnik omenjene agencije Uroš Grohar, se je po zadnjih, sicer še neuradnih informacijah delu turistov le uspelo vkrcati na letalo, vendar pa ne vedo, kje in kdaj bodo pristali. Na agenciji ravno čakajo povratne informacije. Ni še znano, kdaj se bodo vrnili tisti, ki še ostajajo.

V Libiji je tudi skupina petnajstih turistov, ki potuje z agencijo Potovanja Pisanec. Kot so za STA povedali dopoldne, se bodo s skupino agencije Oskar srečali v Sabi, mestu v osrednjem delu države.

Slovensko zunanje ministrstvo skuša agencijama pomagati, da bi turiste varno prepeljali domov. Kot je za STA povedal vodja konzularnega sektorja na zunanjem ministrstvu Andrej Šter, je ministrstvo z obema agencijama v stiku in si prizadeva, da bi organizirali varen prevoz slovenskih državljanov.