Neurje na Koroškem brez hujših posledic

V nedeljo zvečer je močnejše neurje zajelo del Koroške, kjer so hudourniki ogrožali stanovanjske hiše v občinah Dravograd in Ravne na Koroškem. Meteorne vode pa so poškodovale nekaj cest v občinah Mislinja in Velenje.

Objavljeno
14. september 2009 11.32
An.B./STA
An.B./STA
Dravograd - Močnejše neurje je v nedeljo zvečer zajelo del Koroške, kjer so hudourniki predvsem ogrožali stanovanjske hiše v občinah Dravograd in Ravne na Koroškem, meteorne vode pa so poškodovale nekaj cest v občinah Mislinja in Velenje, v današnjem poročilu navaja Center za obveščanje Uprave RS za zaščito in reševanje.

 

Neurje je občino Dravograd zajelo okoli 20. ure zvečer. Hudourniški potoki so ogrožali več stanovanjskih objektov na Libeliški gori, Goriškem vrhu in v naselju Tribej. Na pomoč so priskočili gasilci iz Libelič, Črneč in Dravograda, ki so narasle potoke preusmerili in speljali mimo stanovanjskih objektov. Hudourniki so nanosili tudi pesek, vejevje in zemljo na nekatere dele cestišč na cesti od Libelič proti Črnečam in Gorčam, ki jih odstranjujejo delavci Cestnega podjetja Maribor.

 

Neurje je zvečer zajelo tudi občino Ravne na Koroškem, kjer so meteorne vode in manjši potoki zalili spodnje prostore treh hiš v naseljih Ravne na Koroškem in Tolsti vrh, v slednjem je voda z nanosi ogrožala tudi dve stanovanjskih hiši. Na pomoč so domačinom priskočili ravenski poklicni in prostovoljni gasilci, ki so vodo izčrpali, delavci komunalnega podjetja pa nanose še odstranjujejo.

 

Neurje je pozno zvečer težave povzročalo tudi v občini Mislinja, kjer so bile poškodovane predvsem ceste. Voda je zalila cesto in dvorišče hiše na Kozjaku in na cesto nanosila več grušča. Okoli 22.30 je začela naraščati tudi reka Paka, ki je z naplavinami zamašila most v Srednjem Doliču, na cesto Velenje - Dolič in Dolič - Vitanje pa je naplavila zemljo, ki so jo odstranili gasilci. Na cesti Paka - Tolsti vrh pri Mislinji se je sprožil plaz, ki je odrezal 20 metrov ceste, cesta Dolič - Paka pa je zaradi naplavin še vedno neprevozna.