Nevarne idrijske zebre bodo odstranili

Idrijska občina bo odstranila enega od dveh prehodov za pešce pred osnovno šolo in športno dvorano, potem ko sta se na tem mestu zgodili dve prometni nesreči - ena s smrtnim izidom.

Objavljeno
14. december 2015 19.54
prehod idrija

Po zamenjavi uličnih svetilk so krajani potarnali, da je cesta slabše osvetljena, vendar tragediji navkljub odziva ni bilo. A potek ko se je prejšnji teden zgodila nova nesreča, bo občina zdaj en prehod odstranila in dodatno osvetlila drugega, sicer oddaljenega vsega nekaj deset metrov. »Prehod bomo odstranili do novega leta ali takoj po njem. Vseeno bo še naprej vse najbolj odvisno od ljudi,« pravi župan Bojan Sever. Dvigu ceste, s katerim bi omejili hitrost, ni naklonjen. Občinski svetniki so tudi zavrnili omejitev hitrost na 30 kilometrov na uro.

Javno razsvetljavo v Idriji je obnovila Javna razsvetljava Ljubljana, kjer pravijo, da nameščene svetilke stotih vatov povsem ustrezajo in da je moč svetil zmanjšana v skladu z direktivo, ki zahteva zmanjševanje svetlobnega onesnaževanja. Idrijska policijska postaja je udeležencem je pešcem svetovala uporabo svetlobnih odsevnikov, a jih uporabljajo le redke izjeme.