Nevarni otroški vozički Maclaren

Več kot milijon otroških vozičkov proizvajalca Maclaren so danes vzeli iz prodaje. Vzrok za umik je vsaj 12 prijav staršev, da so njihovi otroci in dojenčki zagozdili prste v pregibe vozička ter si jih tako amputirali.

Objavljeno
10. november 2009 19.22
Mo. B.
Mo. B.
Ljubljana - Več kot milijon otroških vozičkov proizvajalca Maclaren so danes vzeli iz prodaje. Med drugimi tudi otroška trgovina Baby Center v Sloveniji. Vzrok za umik je vsaj 12 prijav staršev, da so njihovi otroci in dojenčki zagozdili prste v pregibe vozička ter si jih tako amputirali. Britansko podjetje je sporočilo, da so iz prodaje vzeli modele narejene na Kitajskem, ki se odpirajo na t. i. mehanizem dežnika. Nevarni modeli vozičkov so v prodaji od leta 1999.

Otroška trgovina Baby Center v Sloveniji sporoča, da so iz prodaje vzeli vse modele vozičkov proizvajalca Maclaren, dokler ne ugotovijo, da so ti varni. Nasvete in opozorila o uporabi vozička bodo objavljali na njihovi spletni strani. Od proizvajalca pa bodo zahtevali gumijaste ščitnike, ki preprečujejo, da bi pri odpiranju in zlaganju vozička prišlo do poškodbe.