Nezakonito delovanje podjetja Lafarge Cement?

Društvo Eko krog znova opozarja na delovanje podjetja Lafarge Cement, ki zaradi obravnavane pritožbe še nima dovoljenja za sežiganja odpadkov. Kljub temu naj bi podjetje to dejavnost opravljalo še naprej.

Objavljeno
23. september 2009 15.59
Da. O./STA
Da. O./STA
Zagorje - Predstavniki društva Eko krog so na novinarski konferenci predstavili pravno mnenje in pojasnilo upravne inšpekcije, da izdano okoljevarstveno dovoljenje podjetju Lafarge Cement za objekte za sežiganje odpadkov zaradi obravnavane pritožbe še ni dokončno. Podjetje pa kljub temu, kot poudarjajo v Eko krogu, dejavnost opravlja.

Na izdano okoljevarstveno dovoljenje se je pritožil predsednik društva Eko krog Uroš Macerl, ki je tudi stranka v postopku izdaje dovoljenja. Macerl trdi, da ker obravnava njegove pritožbe na okoljskem ministrstvu še ni zaključena, izdana odločba o okoljevarstvenem dovoljenju še ni dokončna in ni izvršljiva. Kot je še povedal Macerl, to potrjuje tudi pridobljeno pravno mnenje, prav tako je enakega mnenja upravna inšpekcija, ki jo je Macerl zaprosil za pojasnilo.


Zato je Macerl prepričan, da je sežiganje odpadkov v Lafarge Cementu protizakonito. "Kljub temu pa se nič ne zgodi. Ne glede na to, da tako ministrstvo, kot agencija za okolje in inšpekcijske službe vedo za nezakonito delovanje, nihče ničesar ne stori," zgroženo ugotavlja Macerl, ki opozarja na škodljive okoljske vplive delovanja trboveljske družbe, ki ima sicer trenutno začasno zaustavljeno proizvodnjo.