Nezdružljivost funkcij: Desus si je premislil

Poslanci Desusa so se v nekaj dneh še drugič premislili in po sestanku koalicijskega vrha vendarle privolili v podpis predloga zakona o nezdružljivosti poslanske in županske funkcije. Zbranim 44 podpisom bi se tako lahko kmalu pridružila še najmanj dva, ki bi že zagotovila potrebno večino v državnem zboru.

Objavljeno
01. februar 2011 22.15
Anže Božič, notranja politika
Anže Božič, notranja politika
Ljubljana – »Karl Erjavec nas je obvestil, da so se v Desusu odločili, da bodo nezdružljivost poslanske in županske funkcije podprli tudi poslanci te stranke. To pomeni, da bo zakon dobil ustrezno podporo,« je bila po sestanku vrha koalicije, na katerem so poleg predsednikov vladnih strank sodelovali tudi vodje poslanskih skupin, zadovoljna ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs.

Njene besede je potrdil tudi Erjavec, ki je dodal, da je treba počakati še na sestanek njihove poslanske skupine, kjer bodo poskušali zagotoviti potrebne glasove.

In jih tudi so. Prvi poslanec stranke upokojencev Joško Godec je za Delo potrdil, da bo projekt, ki ga je koalicija na nedavni razvojni klavzuri enotno uvrstila med prednostne projekte, podprlo vseh pet poslancev Desusa. »Ne gre za strankarsko discipliniranje ali bojazen za lastne politične pozicije. Soglasno odločitev smo sprejeli zaradi potrebe po enotnem nastopanju,« je razložil Godec.