Nič več informacij o radarskih nadzorih?

Radio Študent javno poziva radijske postaje naj prevzamejo odgovornost za varnost na slovenskih cestah in iz svojih obvestil o stanju na cestah in drugih prometu posvečenih programskih rubrik umaknejo informacije o lokacijah policijskih patrulj in radarskih nadzorih prometa.

Objavljeno
30. oktober 2009 20.16
Ba.P./STA
Ba.P./STA
Ljubljana - Kot so v javnem pozivu vsem radijskim postajam v Sloveniji zapisali na Radiu Študent, radijske postaje s podajanjem teh informacij ne izboljšujejo varnostnih razmer na slovenskih cestah, saj nevarnim voznikom omogočajo ostati v prometu. "Obenem poročati o prometnih nesrečah in jih hkrati soustvarjati je dvolično," so prepričani.

Radijske postaje v Sloveniji dnevno, in to večkrat na uro, poročajo o lokacijah policijskih patrulj. Tako se ne le izniči možnost sankcioniranja in izločanja nevarnih voznikov, ampak se tudi soustvarjajo pogoji za še več prometnih nesreč, še več lažje in huje ranjenih in še več smrtnih žrtev v prometu, pojasnjujejo v javnem pozivu.

"Sklicevanje na interes poslušalcev, ki bodo nekaj malega privarčevali, ker so na podlagi teh vsebin ob pravem času in na pravem mestu stopili s plina, ter na pridobitne interese vsake posamezne radijske postaje je v primerjavi s človeškim življenjem malenkostno in nepomembno. Vsaj za tiste, ki želimo, da naše poslušalke in poslušalci ostanejo živi in zdravi," še poudarjajo na Radiu Študent, ki je začel kampanjo Ne kličimo nesrečo. Molk je življenje.