Nov klub in igrišče za tržiški nogomet

Pri OŠ Bistrica v Tržiču je občina s pomočjo fundacije za šport uredila malo nogometno igrišče.

Objavljeno
14. september 2012 12.28
Posodobljeno
14. september 2012 15.00
brez naslova
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj

Tržič - Po tem ko je občina Tržič spomladi 2000 na nogometnem igrišču začela graditi novo šolo, so športniki ostali brez osnovne infrastrukture.

Z ustanovitvijo Nogometnega kluba Tržič 2012 v juniju in ureditvijo igrišča za mali nogomet konec avgusta pri Osnovni šoli Bistrica se, tudi z jutrišnjim dnevom tržiškega nogometa, obeta oživitev tega priljubljenega športa.

Od petdesetih otrok tudi tri deklice

Ureditev betonskega igrišča ob bistriški šoli, ki so ga čez poletje prekrili z umetno travo in ga zaščitili z ograjo, je stala 63.500 evrov. Večino je zagotovila občina Tržič, Fundacija za šport 26.800 evrov.

Goran Novković, predsednik novoustanovljenega kluba, katerega geslo je Mladi nazaj na igrišče!, je navdušen nad prvimi odzivi: »Vpisanih imamo 50 otrok, med njimi tudi tri deklice, ki že trenirajo v kategorijah do osem, deset in dvanajst let, podpornih članov imamo več kot 400«.

Nad malimi messiji, ronaldi in še peterico špancev bedijo štirje trenerji, Žaretu so na facebooku v šali že napovedali, da bo kmalu kot murinjo ... Kljub temu, da v Tržiču dolgo ni bilo igrišča, zanimanje za nogomet ni zamrlo.

Mlade pritegniti k zdravemu načinu življenja

Starši so morali doslej otroke voziti v Kranj in Lesce, po nekaterih ocenah naj bi jih zunaj občine treniralo 100. Zdaj, ko stroški prevoza niso zanemarljivi, se v NK Tržič 2012 nadejajo, da se bodo pridružili ekipam v domačem kraju ...

»Naš cilj je, da se razvijajo in da mlade pritegnemo k bolj zdravemu preživljanju prostega časa. V prihodnjih dveh letih si želimo pravega nogometnega igrišča, da nam ne bo treba vedno gostovati, kajti za uradne tekme in tekmovanja je novo igrišče premajhno ... V petih ali šestih letih bi bili radi v tretji članski nogometni ligi,« pravi Novković.

Prvi dan tržiškega nogometa se bo jutri začel ob 9. ure, pripravili so tudi VIP turnir, na katerem sta med drugimi udeležbo potrdila Miran Pavlin in Mladen Rudonja iz prve slovenske zlate generacije.