“Nov kmetijski minister ne bo iz vrst NSi”

Predsednik NSi in finančni minister Andrej Bajuk je izjavil, da ne pričakuje, da bo novi minister za kmetijstvo, ki naj bi nasledil Marijo Lukačič, iz vrst NSi.

Objavljeno
25. januar 2007 22.30
Finančni minister Andrej Bajuk in sekretar na ministrstvu Andrej Simič. glavna akterja davčne reforme
Ljubljana - Predsednik NSi in finančni minister Andrej Bajuk je pred začetkom današnje seje izvršilnega odbora stranke izjavil, da ne pričakuje, da bo novi minister za kmetijstvo, ki naj bi nasledil Marijo Lukačič, iz vrst NSi. Kot je dejal, se je o tem pogovarjal s predsednikom vlade Janezom Janšo, vendar pa mora končno odločitev sprejeti Janša. Izvršilni odbor NSi sicer na nocojšnji seji razpravlja predvsem o problemih, s katerimi se soočajo v zadnjem času.

Poleg tega izvršilni odbor razpravlja tudi o odločitvah stranke in poslanske skupine o aktualnih temah, o katerih se odloča v državnem zboru. "Danes bomo sprejeli poročilo nadzornega sveta stranke o finančnem poslovanju, saj smo se nedavno odločili, da bomo stvari urejali drugače kot do sedaj", je dejal Bajuk. Kot je še povedal, bodo spremembe povezane z lažjim upravljanjem financ stranke, saj bo odslej imel vsak občinski odbor svoj proračun.

Zadnje izstope iz največje opozicijske stranke je komentiral z besedami, da "se na slovenskem političnem prostoru dogajajo določene stvari, ki so zdaj že dolgoročna posledica odločitve volivk in volivcev na zadnjih parlamentarnih volitvah". Kot je dejal, nad tem ni presenečen, saj so v politiki krize normalna stvar, in ocenil, da bodo v LDS probleme medsebojno lahko rešili na kongresu.

Kar se tiče (ne)podpore Gaspariju, ta po besedah Bajuka ni nikakršna novost, saj ga tudi pred šestimi leti, ko je prvič kandidiral za guvernerja Banke Slovenije, NSi ni podprla. "Osebno sem zelo zadovoljen s sodelovanjem z Banko Slovenije ob prevzemu evra, vendar to, da je nekdo dobro delal na nekem področju, še ne pomeni da ga moramo še naprej podpirati".