Nova gripa tudi na hodnikih šole v Spodnji Idriji

O izbruhu nove gripe poročajo tudi iz Osnovne šole Spodnja Idrija, kjer je bil sum potrjen pri enem učencu. Vodstvo šole je učitelje že seznanilo s potrebnimi ukrepi, po zatrjevanju ravnatelja pa panike med starši in učenci ni.

Objavljeno
23. september 2009 11.42
Šolarji se bodo sedaj učili tudi drugega tujega jezika
Ma. J.
Ma. J.
Spodnja Idrija - O izbruhu nove gripe poročajo tudi iz Osnovne šole Spodnja Idrija, kjer je bil sum potrjen pri enem učencu. Na šoli je tako danes odsotnih 27 od skupno 225 učencev, čeprav vodstvo šole opozarja, da vsi niso zboleli.

Ravnatelj šole Radko Vehar je za delo.si povedal, da so starše in otroke že v začetku septembra seznanili z dejstvom, da lahko pride do pojava nove gripe, pa tudi z vsemi potrebnimi ukrepi, ki jih je priporočil Inštitut za varovanje zdravja, še en roditeljski sestanek pa so sklicali tudi v ponedeljek.

Učenci bili po besedah ravnatelja pred izbruhom bolezni v šoli v naravi, možno pa je, da so nekateri zboleli že prej. Ravnatelj je še dodal, da panike med starši, še manj pa med učenci, ni.

Prejšnji teden je pandemija nove gripe izbruhnila na OŠ Polzela, kjer je bila bolezen laboratorijsko potrjena pri petih otrocih. V dneh, ki so sledili, je od pouka izostala kar tretjina otrok, kar pa so na šoli in Zavodu za zdravstveno varstvo (ZZV) Celje pripisali sicer nepotrebnemu strahu pred okužbo. ZZV je vodstvu šole priporočil dosledno izvajanje higienskih ukrepov, zlasti pogosto prezračevanje učilnic in skrbno umivanje rok.

Obolevanje otrok v vseh vzgojno-izobraževalnih zavodih pa spremlja tudi ministrstvo za šolstvo in šport, ki svetuje, da se še naprej dosledno upoštevajo priporočila epidemiologov. Ministrstvo poleg tega priporoča, da doma ostajajo le oboleli otroci. Z upoštevanjem vseh navodil lahko sicer kroženje virusa samo omejimo, povsem pa se ga ne da ustaviti.