Nova moderna stavba Ekonomske šole Kranj

Na Zlatem polju v Kranju bo minister za šolstvo in šport Milan Zver slavnostno odprl najmodernejšo in najbolje opremljeno srednjo šolo v Sloveniji.

Objavljeno
26. marec 2007 16.03
Minister za šolstvo in šport Milan Zver
Kranj - V Ekonomski šoli Kranj bodo danes s slavnostno akademijo proslavili začetek pouka ekonomske gimnazije v novi stavbi na Zlatem polju v Kranju, ki jo 786 dijakov sicer obiskuje že od 5. marca. Najmodernejšo in najbolje opremljeno srednjo šolo v Sloveniji bo uradno odprl minister za šolstvo in šport Milan Zver. Največja pridobitev šolstva na Gorenjskem v zadnjih letih je namreč ministrstvo stala kar 11,7 milijona evrov.

Na kranjski srednji ekonomski šoli je do pridobitve nove stavbe vladala huda prostorska stiska, saj se na njej vsako leto šola od 1700 do 1800 dijakov. Čeprav sta se programa ekonomske gimnazije in poklicnega izobraževanja že doslej izvajali na različnih lokacijah, je bilo prostora za številne dijake premalo.

V novi stavbi je na 7200 kvadratnih metrih notranjih površin dovolj prostora za pouk 24 oddelkov ekonomske gimnazije. Poleg številnih učilnic ima vsako predmetno področje svoj kabinet. Šola pa ima tudi svojo kuhinjo, 900 kvadratnih metrov veliko telovadnico s 400 sedeži in, kar je za srednje šole nenavadno, veliko predavalnico s 180 sedeži.

Nova stavba kranjske ekonomske gimnazije je nadstandardno opremljena. Šola se ponaša z učilnicami, opremljeni z videoprojektorji, računalniki, elektronskimi tablami in zemljevidi, celotna stavba je klimatizirana, povsod je brezžični internet. Dijakom je omogočena topla malica in kosilo, v prostorni telovadnici pa imajo poleg klasičnih prostorov na voljo tudi plezalno steno in plesno dvorano z ogledali.

Uradna otovoritev nove stavbe, katere gradnja je trajala leto dni, je nekoliko časovno zamaknjena glede na prvotno predviden datum, saj so se tudi dijaki v novo šolo preselili mesec dni za predvidenim rokom zaradi zapletov pri pridobitvi uporabnega dovoljenja in pri prevzemu stavbe.