Nova podoba informativnih oddaj na TVS

Televizija Slovenija ima od danes spremenjeno grafično in scensko podobo v vseh informativnih oddajah. Odmevi bodo po novem obravnavali le eno temo.

Objavljeno
08. januar 2007 20.00
Rajko Gerič
Ljubljana – Televizija Slovenija ima od danes spremenjeno grafično in scensko podobo v vseh informativnih oddajah, je danes na novinarski konferenci povedal odgovorni urednik TV informativnega programa Rajko Gerič. S tem nameravajo pridobiti kredibilnost ter privabiti gledalce. Edina resna vsebinska sprememba pa se bo zgodila v Odmevih, ki bodo poglobljeno obravnavali le eno temo, je dejal. Gledalci bodo od 8. januarja Poročila lahko spremljali tudi na drugem programu TV Slovenija, in sicer ob 18. uri.

V glavnih informativnih oddajah Dnevniku in Odmevih ne bo voditeljskih parov. A kot je povedal Gerič, se bodo pri vodenju omenjenih dveh oddaj menjavali po trije voditelji. Tako bodo voditelji Dnevnika Manica Janežič Ambrožič, Mojca Širok in Igor Jurič, Odmevov pa Rosvita Pesek, Slavko Bobovnik in Boštjan Lajovic.

Informativna oddaja Zrcalo tedna pa bo v torek praznovala 25-letnico predvajanja. Kot je povedal urednik zunanjepolitičnega uredništva TV Slovenija Edvard Žitnik, je to oddaja, ki je prerasla v nekakšen zaščitni znak TV Slovenije. Razmišljajo pa, da bi oddaji v prihodnje nadeli malo drugačen izraz, in sicer da bi novinarja, ki je sedaj skrit v anonimnost zakulisja, pokazali tudi gledalcu, je še poudaril Žitnik.