Nova pridobitev za ostarele v Grosupljem

Prizidek bo izboljšal kakovost življenja stanovalcev

Objavljeno
12. september 2012 12.34
Prizidek
Bojan Rajšek, Litija
Bojan Rajšek, Litija

Grosuplje - Danes ob 14. uri bodo slovesno odprli prizidek k Domu starejših občanov (DSO) Grosuplje, ki so ga začeli graditi oktobra lani in je stal 1,564 milijona evrov. Stroške gradnje in opreme sta si DSO in
država porazdelila.

»Z novim prizidkom se število postelj v našem domu ne bo spremenilo, bistveno pa se spreminja kakovost bivanja naših stanovalce,« je za Delo povedala direktorica DSO Marta Gašparovič.

V domu preživlja jesen življenja 178 oseb, od tega jih je doslej 12 živelo v triposteljnih sobah in 27 v štiri in več posteljnih sobah, kar je bilo v nasprotju s predpisanimi bivalnimi standardi, vendar morajo domovi zadosti prostora pridobiti skladno s pravilnikom o minimalnih tehničnih zahtevah do leta 2021.

V štirietažnem prizidku na površini 1095 kvadratnih metrov je odslej na voljo pet dvoposteljnih sob na varovanem oddelku, 13 dvoposteljnih sob na splošnem oddelku in trije dvoposteljni apartmaji. Poleg nove šivalnice, pralnice, prostora za frizerja in pedikuro, bodo na varovanem oddelku uvedli še nov koncept delovanja gospodinjske skupnosti in za njih uredili še zunanji vrt.

Prizidek bo ob 14. uri odprla vodja sektorja za upravljanje izvajalske mreže na ministrstvu za delo, družine in socialne zadeve Milena Končina.