Novi direktor bo znan najkasneje junija

ZD Trbovlje: trije kandidati; izziv: pomanjkanje zdravnikov in organizacija dela.

Objavljeno
04. maj 2017 22.40
lvu bolnišnica
Polona Malovrh
Polona Malovrh

Trbovlje − Za nehvaležno vlogo direktorja Zdravstvenega doma Trbovlje (ZDT), ki se je po več letih izgub zdaj finančno konsolidiral, še naprej pa ga pesti pomanjkanje zdravnikov, se neuradno potegujejo pravnica Jasmina Cepič, ekonomistka Marjeta Garantini in doktor znanosti, fakultetni predavatelj za področje trženja Denis Tomše, tudi občinski svetnik SMC.

Predsednik sveta ZDT Samo Guzej je za Delo potrdil, da vsi trije kandidati izpolnjujejo pogoje in da bodo razgovore z njimi ter predvidoma že tudi izbor opravili prihodnji četrtek. Glede na to, da je seja občinskega sveta, ki se mora zadnji izreči o izbiri sveta ZDT in občinskega kviaza, sklicana šele za 17. junij, bo šlo precej na tesno. »Mi smo pohiteli, ker moramo kandidatom odgovoriti v tridesetih dneh od zaključka razpisa, vodstvo občine pa se bo moralo odločiti, ali bo zadevo obravnavalo na redni ali korespondenčni seji,« pravi Guzej.

Po odstopu Cvetke Skušek Fakin z mesta direktorice ZDT se ta občinski javni zavod znova srečuje s krizo vodenja kot leta 2015. Kadrovsko zatišje v vrhu je trajalo vsega dve leti, a kot se je izkazalo, v tem času pristojnim v ZDT ni uspelo odpraviti niti težav s pomanjkanjem zdravnikov niti slabe organizacije dela.

Fakinova, ki je marca odstopila iz osebnih razlogov, bo do imenovanja naslednika vršilka dolžnosti, po odhodu v pokoj pa je naslednika že dobila glavna medicinska sestra Zdenka Deželak. Kamničan Blaž Pirnat je prvi delovni dan v ZDT opravil v sredo.