Novi sekretar za Pomurje

Vlada bo danes razpravljala o interventnem zakonu o Pomurju. Andrej Horvat bo po napovedih novi član kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja, zadolžen bo za razvoj regij v težavah.

Objavljeno
08. oktober 2009 11.11
Dr. Andrej Horvat
Zoran Potič, Tanja Starič
Zoran Potič, Tanja Starič
Ljubljana - Andrej Horvat bo novi član kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja. Horvat, ki je bil ob sestavljanju vlade novembra lani v igri že za gospodarskega ministra in ministra za razvoj, bo po napovedih danes imenovan za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade, pristojen pa bo za reševanje težav v regijah z razvojnimi problemi, kot je Pomurje.

Horvat je tudi že prestal »preizkus« pred vladno kadrovsko komisijo. Podlaga za njegovo imenovanje je interventni zakon o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010-2015, ki predvideva ustanovitev vladne projektne pisarne v Pomurju. To bo vodil prav državni sekretar. Horvat včeraj pred imenovanjem na vladi ni želel podrobneje komentirati ne zakona ne njegove nove naloge (Horvat je sicer Pomurec), dejal je le, da je zelo pomembno, da se bo končno nekaj spremenilo. »Nobena vlada do zdaj ni bila sposobna pripraviti posebnega programa za neko regijo, kot je to Pomurje,« pravi Horvat. Da se je to le zgodilo, je po njegovem mnenju velik napredek.

Več v tiskani izdaji Dela