Novi športni objekt za občino predrag

Stadion na Ravnah: Zgradili bodo tribune, slačilnice in večnamenske prostore, a je bila najnižja ponudba predraga, zato bodo objekt poenostavili

Objavljeno
04. januar 2014 11.47
Mateja Celin, Slovenj Gradec
Mateja Celin, Slovenj Gradec
Ravne na Koroškem – Vse ponudbe gradbincev za gradnjo večnamenskega objekta ob atletskem stadionu v športnem parku na Ravnah so precej presegale predviden znesek, ki ga namerava za objekt nameniti občina.

Kljub temu se gradnji ne bodo odpovedali, temveč bodo načrte poenostavili in tako poskušali poceniti gradnjo.

Večnamenski objekt bo sestavljen iz dveh vkopanih delov, med katerima bodo tribune, na obeh straneh pa slačilnice za 38 oseb, sanitarni prostori za športnike, večnamenski prostor za sodnike in trenerje, prostori za opremo ter na strehi dve terasi za obiskovalce in tekmovalce. Občina namerava za gradnjo in opremo odšteti 166.000 evrov, od katerih so 40.000 evrov že dobili na razpisu za projekte Lokalne akcijske skupine Mežiške doline. Tudi zato morajo objekt zgraditi v predvidenem roku – do septembra.

Gradnjo so ocenili na 300.000 evrov

Zapletlo pa se je pri javnem razpisu, saj so vsi štirje izvajalci, ki so se nanj odzvali, gradnjo ocenili precej dražje kot občina, na približno 300.000 evrov. »Pričakovali smo, da bodo stroški 1000 evrov na kvadratni meter, a so kar 2200 evrov na kvadratni meter. To je precej zahteven objekt z veliko drage sanitarne opreme, zato ga bomo morali preprojektirati in poenostaviti,« je povedal župan Raven Tomaž Rožen. Nato bodo, predvidoma še januarja ali februarju, ponovili javni razpis za izbiro izvajalca.

Rožen je prepričan, da gradnjo lahko končajo v roku, če začnejo spomladi. Kljub nekaterim pomislekom glede smiselnosti naložbe, povezanih tudi s poznejšimi stroški vzdrževanja, jo župan zagovarja. »Objekt potrebujemo, saj s to gradnjo sledimo razvoju športa v občini. Poskrbeli smo že za plavalce, namizne tenisače in judoiste, nogomet pa je glavni šport, ki se odvija na stadionu. V nogometni klub je včlanjenih več kot 200 mladih, deluje pa na osmih kvadratnih metrih. Tudi za atletska tekmovanja potrebujemo prostore, ki bodo ustrezali zahtevam.« Naslednja naložba, ki se je bodo morali lotiti, je ureditev razsvetljave na stadionu.