Novo vozlišče turističnih informacij v Postojni

V visoki turistični sezoni bo center odprt vsak dan med 9. in 21. uro, v njem bo prek javnih del zaposlena mladina.

Objavljeno
03. julij 2014 14.17
Novi postojnski Tic
Dragica Jaksetič, Ilirska Bistrica
Dragica Jaksetič, Ilirska Bistrica

Postojna - Jutri bodo v bližini krožišča, na eni od vstopnih točk v mesto, odprli novi turistično informacijski center (Tic). Tudi lokalni ponudniki Zelenega krasa s tem dobivajo še eno možnost za promocijo.

Novo zgrajeno poslopje, informacijski center, stoji pri krožišču, kjer se odcepi tudi cesta proti Postojnski jami in Predjamskem gradu. Na natečaju za projektanta je občina Postojna izmed več prispelih ponudb izbrala arhitekturno rešitev Studia Stratum, avtorjev nagrajene zasnove akvarija za človeške ribice v Postojnski jami. Center so zgradili z denarjem, pridobljenim v okviru projekta Hera Jadranskega čezmejnega programa IPA 2007-2013.

Med sezono bo center odprt med 9. in 21. uro

Gostom bodo na voljo vsa promocijska gradiva turistične ponudbe Postojne pa tudi širšega območja Notranjsko-kraške regije oziroma Zelenega krasa, tudi vseh zainteresiranih lokalnih ponudnikov. »Poudarek bo na virtualni predstavitvi kulturne dediščine,« pojasnjuje Brigita Kidrič, direktorica zavoda Znanje, ki bo upravljal to, tretjo informacijsko točko v mestu.

V visoki turistični sezoni bo center odprt vsak dan med 9. in 21. uro, v njem bo prek javnih del zaposlena mladina, tako kot tudi v turistično informacijski točki Galerija v središču mesta in v podobni točki v Notranjskem muzeju Postojna, ki sta bili odprti v okviru projekta Park Zeleni kras regionalne razvojne agencije Notranjsko-kraške regije.

Celotna vrednost projekta Hera za Postojno je 608.000 evrov, od tega je delež Evropske unije 85 odstotkov, desetino prispeva država, pet odstotkov pa občina Postojna. Ta denar pa bodo prihodnje leto porabili še za nadaljevanje obnove strehe na Ravbarjevem stolpu v Planini in za obnovo grobnice Jurca na postojnskem pokopališču.