NSi pred spremembami?

Vrh NSi je danes s pomembnimi člani stranke na klavzuri razpravljal o prihodnosti stranke in o tem, kako izboljšati njeno prepoznavnost v slovenskem političnem prostoru.

Objavljeno
31. marec 2007 21.03
Finančni minister Andrej Bajuk
Ljubljana - Vrh NSi je danes s pomembnimi člani stranke na klavzuri razpravljal o prihodnosti stranke in o tem, kako izboljšati njeno prepoznavnost v slovenskem političnem prostoru.

Ob tem se je pojavilo več predlogov. Podmladek stranke predlaga ob širokem soglasju organizacijsko, kadrovsko in programsko prenovo, vendar se ta hip zdi, da stranka ni pripravljena na sporazumno zamenjavo vodstva.

Pomladek predlaga prenovo stranke

Podmladek stranke, Mlada Slovenija je vodstvu stranke predstavil predlog prenove stranke, ki ob širšem soglasju predvideva kadrovsko prenovo, izredni kongres in izvolitev novega vodstva. "Prepričani smo, da naš program dejansko pomeni za Slovenijo modernizacijo, dokončno odpravo tiste stare Slovenije, za katero bi radi, da bi dokončno ostala za nami," je povedal predsednik stranke Andrej Bajuk.

Bajuk ne namerava odstopiti

Bajuk meni, da je sedanja vodstvena ekipa sposobna stranko popeljati k želenim rezultatom in ne namerava odstopiti. "Bil sem izvoljen na rednem kongresu, če bo do tega prišlo, bomo šli v skladu s statutom še enkrat na kongres," je dejal Bajuk.

Predsednik podmladka Robert Ilc je povedal, da je izredni kongres ena od točk v predlogu. "Prva točka našega predloga pa je zagotovo, da v stranki opravimo široko razpravo, ki jo danes imamo," je dejal.