NSi: »Prizadevali si bomo, da družinski zakonik ne stopi v veljavo«

Referendum je nujno potreben, saj bi z njim zaščitili tradicionalno obliko družin.

Objavljeno
02. november 2011 14.03
Posodobljeno
02. november 2011 14.33
P. J.
P. J.
LJUBLJANA – Nova Slovenija verjame, da bo ustavno sodišče omogočilo nadaljnje zbiranje podpisov in dovolilo izvedbo referenduma o družinskem zakoniku. Po njihovem mnenju je nujno potreben, saj predstavlja zadnjo možnost za zaščito tradicionalne oblike družine, ki je porok za prihodnost naroda.

Kmalu bo znana odločitev ustavnega sodišča

Jutri bo namreč ustavno sodišče obravnavalo zahtevo državnega zbora za presojo protiustavnih posledic, do katerih prihaja z odložitvijo uveljavitve Družinskega zakona oziroma do katerih bi prišlo z zavrnitvijo na referendumu. V NSi so prepričani, da je družina za Slovence velika vrednota, »zato si bomo še naprej prizadevali, da družinski zakonik ne stopi v veljavo,« so zapisali v izjavi za javnost.

Aktivno zbiranje podpisov

Zapisali so še, da v kolikor bo ustavno sodišče dovolilo izvedbo referenduma, bo Nova Slovenija v sodelovanju s Civilno iniciativo za družino in pravice otrok aktivno nadaljevala zbiranje podpisov. Glede na to, da jim je v dveh dneh uspelo zbrati nekaj več kot 27 tisoč podpisov, verjamejo, da bodo z lahkoto kmalu zbrali potrebnih 40 tisoč podpisov. Prav teh 27 tisoč podpisov pa je po njihovem mnenju dovolj zgovorno dejstvo, da državljani množično nasprotujejo uvedbi družinskega zakonika.