O gradnji župnišča pri pravoslavni cerkvi

Ljubljanski župan Zoran Janković je sprejel metropolita zagrebške-ljubljanske srbske pravoslavne cerkve Jovan Pavlović in paroha srbske pravoslavne cerkve Peran Bošković.

Objavljeno
21. december 2006 15.13
Zoran Janković
Ljubljana – V ljubljanski Mestni hiši so se danes sestali župan Mestne občine Ljubljana (MOL) Zoran Janković, metropolit zagrebške-ljubljanske srbske pravoslavne cerkve Jovan Pavlović in paroh srbske pravoslavne cerkve Peran Bošković. Med drugim so se pogovarjali o poteku projekta izgradnje župnišča pri pravoslavni cerkvi v Ljubljani. Obenem so drug drugemu zaželeli uspešno novo leto 2007, čestitke pa so predali tudi širši javnosti.

Ljubljanski župan je dejal, da je obiska zelo vesel. Poudaril je, da bo MOL željo po dodatnih programih v pravoslavni cerkvi uredila. Obenem je izrazil ponos in veselje, da lahko MOL prisluhne vsem potrebam vseh verskih skupnosti, ter dodal, da je v januarju že predvideno srečanje z evangeličanskim škofom Gezo Ernišo.

Paroh Bošković je pojasnil, da je trenutno v postopku natečaj za idejno rešitev župnišča ob cerkvi. Predvideno je, da bo večina programa pod zemljo, na zemlji pa naj bi bil paviljon. Poudaril je, da zaenkrat z oblastmi (tako mestnimi, kot državnimi) dobro sodelujejo.

Metropolit Pavlović pa je poudaril, da si v novem letu želi nadaljevanje dobrih odnosov s katoliško cerkvijo ter nadaljevanje dobrih ekumenskih odnosov.