O novih nadzornikih Vzajemne 6. novembra

Člani Vzajemne bodo o novih nadzornikih odločali na izredni skupščini 6. novembra v Laškem. Interese zavarovancev naj bi po novem zastopali Mateja Kožuh Novak, Jože Bučer, Frančiška Ćetković in Tomaž Banovec.

Objavljeno
09. oktober 2009 19.03
Ka. Ž. /STA
Ka. Ž. /STA
Ljubljana - Uprava zdravstvene zavarovalnice Vzajemna je danes objavila sklic izredne skupščine, na kateri naj bi odločali o odpoklicu štirih od šestih članov nadzornega sveta ter imenovanju novih. Skupščina, sklicana na zahtevo Zveze društev upokojencev Slovenije, bo v petek, 6. novembra, v Laškem.

 

Po predlogu bodo na skupščini iz nadzornega sveta Vzajemne odpoklicali Gregorja Primica, Jožeta Benčino, Ivana Sepaherja ter Dejana Rituperja. V naslednjem štiriletnem mandatu naj bi interese približno 900.000 zavarovancev v nadzornem svetu zavarovalnice zastopali predsednica Zveze društev upokojencev Slovenije Mateja Kožuh Novak ter Jože Bučer, Frančiška Ćetković in Tomaž Banovec.

 

V nadzornem svetu Vzajemne sta sicer še dva predstavnika delavcev - Darja Korpar in Primož Igerc.

 

Z imenovanjem med nadzornike nameravajo upokojenci aktivneje sodelovati pri porabljanju denarja Vzajemne. Kot je junija pred začetkom zbiranja podpisov pod zahtevo za sklic izredne skupščine Vzajemne pojasnila Novakova, Vzajemni očitajo, da skuša denar namenjati v komercialne produkte, tj. življenjska zavarovanja, namesto da bi znižala ali vsaj ne zviševala premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Potrebnih 15.000 pooblastil so v zvezi zbrali nekaj pred koncem septembra.

 

Skupščine se lahko udeležijo vsi člani Vzajemne, ki najkasneje konec četrtega dne pred skupščino pisno prijavijo svojo udeležbo, njihove glasovalne pravice pa lahko na skupščini zastopajo tudi pooblaščenci. Če nameravajo pooblaščenci organizirano zbirati pooblastila, morajo zavarovalnico o tem obvestiti najkasneje 21 dni pred skupščino, zbrana pooblastila pa ji predložiti najmanj sedem dni pred skupščino.

 

Na skupščini bodo poleg tega odločali še o nekaterih spremembah statuta, ki jih uprava predlaga na podlagi junija noveliranega zakona o gospodarskih družbah. Spremembe se nanašajo na sklic in izvedbo skupščin.