Rudniški M&P ni rešil apartmajski kompleks, vreden 1,3 milijona evrov

Prodaja edinega vrednega premoženja - nepremičnin na Rabu - ni uspela.

Objavljeno
04. november 2011 15.26
Posodobljeno
04. november 2011 17.23
Polona Malovrh, Trbovlje
Polona Malovrh, Trbovlje

Trbovlje – Na mednarodni javni razpis, na katerem je M&P, hčerinska družba RTH, Rudnika Trbovlje–Hrastnik, za izhodiščno ceno 1,3 milijona evrov ponudila naprodaj nepremičnine na otoku Rabu, je prispela le ena ponudba. Razpis ni uspel, s čimer je v vodo padel še en poskus, kako rešiti družbo pred črnim scenarijem.

Pogoj, da razpis uspe, je bila prodaja vsaj 90 odstotkov ponujenega premoženja, to je okrog 600 kvadratnih metrov apartmajskih površin in dodobra načeta vila na eni najbolj atraktivnih otoških lokacij. Za prodajo so se lastniki M&P odločili, ker je omenjeni kompleks še edino omembe vredno premoženje družbe.

Neuspeli interesent je bil domačin iz Trbovelj, ki je želel kupiti le en apartma. V objektu jih je sicer 23; nekaj od teh je želel M&P obdržati in tržiti zase. S kupnino so nameravali obnoviti skupne površine objekta in urediti svoje apartmaje. Brez prihodkov iz tega naslova družba, s trenutno štirimi zaposlenimi, z zanemarljivim kapitalom in lanskimi 140 tisočaki izgube, podjetje nima perspektive.

Darko Planinc, direktor M&P, meni, da bi bilo še najbolje, da bi rabski kompleks prodali v celoti v stanju, v kakršnem je. To sicer pomeni precej nižji izkupiček od prvotno načrtovanega; če bi tokratni razpis uspel, bi za kvadratni meter površin iztržili 1600 evrov.

Skupščino lastnikov – poleg RTH, Spekter Projekta in EIMD ima v M&P manjši družbeniški delež tudi Borut Razdevšek, član Zaresa – bodo ponovno sklicali še letos. Na njej se bodo odločali o možnostih reševanja družbe. Planinc pravi, da ponovna prodaja kompleksa na Rabu za polovično ceno ne pride v poštev: »To bi bila že razprodaja.« Lastniki bodo zato morali izbirati med naslednjimi možnostmi: ponovni razpis za isto izhodiščno ceno, izvedba najnujnejših del na objektih, da ne propade sezona 2012, pripojitev M&P h kateri od drugih hčerinskih družb RTH ali prodaja družbe.