Obiskali Drnovška in zasadili lipo

Veleposlanice in veleposlaniki Albanije, Češke, Gruzije, Irske, Nizozemske, Kosova, Rusije in Ukrajine v Sloveniji na obisku v Zagorju.

Objavljeno
25. marec 2017 13.37
Polona Malovrh
Polona Malovrh

Zagorje - Zagorje je z današnjim obiskom diplomatskega vrha za nekaj ur znova postalo - Drnovškovo.

Na povabilo zagorskega župana Matjaža Švagana so to zasavsko občino danes obiskali veleposlanice in veleposlaniki Albanije, Češke, Gruzije, Irske, Nizozemske, Kosova, Rusije in Ukrajine v Sloveniji. »S srečanjem želimo utrditi stara in stkati nova prijateljstva po Evropi, predstaviti lastne razvojne potenciale in se seznaniti tudi z možnostmi gospodarskega sodelovanja z državami, od koder prihajajo današnji visoki gostje,« je dejal Švagan, ko se je z visokimi predstavniki osmih držav sprehodil po mestnem parku do bronaste biste nekdanjega predsednika države, premiera in častnega občana Zagorja Janeza Drnovška, ki je pred dobrimi devetimi leti umrl na svojem drugem domu na Zaplani pri Vrhniki; pokopan je na domačem, zagorskem pokopališču.

»Cvet diplomacije« na obisku v Zagorju si je ogledal tudi Evropark, primer uspešne sanacije in preobrazbe nekdanjih degradiranih rudniških površin v urejene površine, namenjene športu in rekreaciji, na katerih že nastaja tudi zasnova za letalski tehnološki park.


Na visoke goste bo v Evroparku spominjala lipa prijateljstva.