Obiski na šaleških gradbiščih

Občine Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki ostajajo pri podpori šestemu bloku.

Objavljeno
23. junij 2014 14.17
Peter Dermol
Brane Piano, Celje
Brane Piano, Celje
Velenje, Šoštanj − Manj kot leto dni je še do načrtovanega poskusnega zagona novega šoštanjskega bloka, v Šaleški dolini pa se gradnja nadaljuje. Občine Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki ostajajo pri podpori nadomestnemu šestemu bloku, ki jo izražajo že vse od začetka projekta, trenutno največje domače investicije v energetiki.

V Šaleški dolini pa tudi lokalne skupnosti izvajajo večje investicije, marsikje v povezavi z gospodarstvom. V sklepno fazo tako prihaja gradnja razširjenega vodovodnega omrežja Šaleške doline, ki jo vodi skupno javno podjetje Komunala Velenje, med večjimi investicijami pa je ta čas tudi gradnja 5,3 milijona evrov vrednega novega vrtca za 300 otrok v Šoštanju. Občina Šoštanj vrtec gradi v javno-zasebnem partnerstvu z družbo Esotech.

Župan Darko Menih je gradbišče vrtca te dni razkazal direktorju Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ) Petru Dermolu, potem pa so predstavniki treh občin obisk vrnili. Ob koncu prejšnjega tedna so si vodstvo občinske uprave in svetniki Mestne občine Velenje ter svetniki Občine Šoštanj in Občine Šmartno ob Paki ogledali gradbišče šestega bloka TEŠ.