»Obljubim, da bom dober župan!«

Novi izolski župan Tomislav Klokočovnik je prevzel ključe županske pisarnein napovedal, da bodo že prihodnji teden na seji občinskega sveta sprejemali občinske odbore in komisije.

Objavljeno
12. januar 2007 21.25
Izola – Izolski župan dr. Tomislav Klokočovnik se je danes popoldne najprej sestal s predstojniki uradov in služb izolske občinske uprave, zatem pa prevzel ključe županske pisarne od Antona Juriševiča, začasnega župana, ki je to funkcijo opravljal kot vršilec dolžnosti.

Tomislav Klokočovnik je napovedal, da bodo že prihodnji teden na seji občinskega sveta sprejemali občinske odbore in komisije. Če se bo to res zgodilo, bodo za piranskim občinskim svetom zaostali samo deset dni, pripravljajo pa se že tudi na sprejetje proračuna. »Obljubim, da bom dober župan,« je izjavil novinarjem. Izrekel je spoštovanje do nekdanje županje, ki je veliko naredila za Izolo in jo ima rada. »Toda vse se nekoč konča. Tudi moja zamenjava bo nekoč prišla – vsi smo na določenih mestih le za določen čas, v službi in zasebno v življenju,« je dejal Klokočovnik in zagotovil, da sodelavcev ne bo izbiral po politični pripadnosti, temveč po sposobnostih. »Vem, da bom moral veliko delati kot zdravnik in kot župan. V Kliničnem centru sem se že pogajal za število operacij, ki jih bom opravil v izolski bolnišnici. Tu bomo začeli marca, zato je treba zagotoviti še nekaj opreme. Vsak dan bom na občini; enkrat zjutraj, drugič popoldne, vedno bom na voljo občanom in sodelavcem. Nikoli nisem verjel v privatizacijo tako specifične stroke, kot je srčna kirurgija. Zato bi rad še naprej delal v javnem zavodu in še naprej zdravil najtežje bolnike. To je še stvar dogovora med ministrom, kliničnim centrom in mano. Lani sem opravil 278 operacij v kliničnem centru, 143 v Izoli in sto v Murski Soboti (gre za operacije na srcu in ožilju).«

Več si preberite v sobotni tiskani izdaji Dela!