Obrulova direktorica ZD Celje še štiri leta

Pričakovano so se mestni svetniki strinjali z imenovanjem Alenke Obrul za direktorico ZD Celje, zdravniki pa niso odposlali protestnega pisma.

Objavljeno
24. maj 2017 10.53
Zdravstveni dom Celje
Š. K.
Š. K.

Celje – Mestni svetniki so se pričakovano z 18 glasovi za in devetimi proti strinjali z imenovanjem Alenke Obrul za direktorico Zdravstvenega doma Celje. ZD je vodila že zadnja štiri leta, v tem času pa je občina zavrnila investicijo v prizidek (uradno je zahtevek za gradbeno dovoljenje umaknila Obrulova) in ZD vzela presežek iz tržne dejavnosti.

Vse to ji je očital tudi Dejan Žohar iz SMC: »Direktorica zgledno upošteva politiko mestne občine, ne pa interesov zavoda. Slepo poslušanje se ji je obrestovalo − predstavniki občine so jo v svetu zavoda potrdili, predstavniki zaposlenih in zavarovalnice pa ne.«

Zdravniki in zobozdravniki so mestnim svetnikom sprva nameravali poslati protestno pismo proti imenovanju Obrulove, vendar so si premislili, saj so se z njo dogovorili za redna srečanja, Obrulova pa napoveduje skorajšnji razpis za strokovnega vodjo.

Medtem se v ZD že pripravljajo na selitev na Gregorčičevo 6, čemur del zaposlenih še vedno nasprotuje. Obrulova je dejala, da bodo do konca leta imeli gradbeno dovoljenje za adaptacijo, v stavbo pa se ne bo selila uprava, temveč fizioterapija, Center za krepitev zdravja, razvojna terapija in dispanzer za mentalno zdravje.