Ocena dela ljubljanskega župana po 100 dneh

Tokratna anketa Dela je pokazala, da je največ anketiranih Ljubljančanov (35,4 odstotka) zadovoljnih z županovanjem Zorana Jankovića. Srednje zadovoljnih je 25,7 odstotka, z delom Jankovića pa je zelo zadovoljnih 12,3 odstotka.

Objavljeno
24. februar 2007 07.00
Župan Ljubljane Zoran Janković
Ljubljana – Odgovor na vprašanje, kako ste zadovoljni z županovanjem Zorana Jankovića, je kratek: srednje! Takšna je tudi sklepna ugotovitev telefonske raziskave, ki jo je opravil Delov oddelek za tržne raziskave (403 vprašani) o tem, kako so Ljubljančani zadovoljni z delom svojega župana. Med sodelujočimi jih je največ odgovorilo, da so zadovoljni (35,4 odstotka), srednje zadovoljnih je bila četrtina, vsak peti pa je odvrnil, »da ne ve oziroma da ne more oceniti«. Nezadovoljnih in zelo nezadovoljnih je bilo skupaj nekaj več kot sedem odstotkov.

Veliko razlik je bilo pri odgovoru na vprašanje, ali so meščani – odkar ima mandat Zoran Janković – opazili kakšne spremembe v Ljubljani. Pet odstotkov vprašanih je sicer odgovorilo, da so opazili spremembe na slabše, vsak peti pa je menil, da gre na bolje. Kar 72,5 odstotka vprašanih ni opazila sprememb. Skoraj enak rezultat je Delov oddelek za tržne raziskave dobil pri odgovorih na vprašanje o županovem domnevnem povečevanju pooblastil. Mnenja o tem, ali je to dobro (saj omogoča učinkovitejše vodenje) ali ne, se razhajajo; 41 odstotkov vprašanih se je namreč odločilo za ponujeni odgovor »dobro«, drugih 41 za »slabo«.

Več v današnjem tiskanem Delu!