Od danes nova proga LPP Barje - Jezero

Po trasi nove proge, 19B, se bo od obračališča linije 19, na križišču Ižanske ceste - Črna vas, proti Brezovici s prvimi potniki odpeljal tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković.

Objavljeno
31. avgust 2009 09.13
Ba.P./STA
Ba.P./STA
Ljubljana - Ljubljanski potniški promet bo z današnjo slovesnostjo uradno začel obratovanje nove proge številka 19B Barje - Jezero. Po trasi nove proge se bo od obračališča linije 19, na križišču Ižanske ceste - Črna vas, proti Brezovici s prvimi potniki odpeljal tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Konec marca je sicer začela obratovati podaljšana proga Ljubljanskega potniškega prometa številka šest, ki vozi do Vnanjih goric. Poleg te sta pričeli obratovati tudi podaljšani progi 24 (Bizovik - Kodeljevo) ter linija 19, ki se je preusmerila z Barjanske ceste na Riharjevo ulico.

Ljubljanski mestni potniški promet sicer v teh dneh končuje testno obdobje mestne kartice Urbana. 5. septembra na kartico Urbana s starih šolskih mesečnih vozovnic prehajajo šolarji, dijaki in študenti. 15. septembra bo zadnji dan testnega obdobja in zadnji dan prodaje žetonov, žetone in gotovino ter občanske in upokojenske mesečne vozovnice pa bo mogoče uporabljati še do 31. decembra.