Odnesli za 1400 evrov predmetov

Iz stanovanja administratorja spletne strani Gibanja za pravičnost in razvoj, ki ga vodi predsednik republike Drnovšek, so neznanci odnesli računalnik in nekaj zlatnine.

Objavljeno
14. marec 2007 17.13
Janez Drnovšek
Ljubljana – Neznanci so iz stanovanja enega izmed članov Gibanja za pravičnost in razvoj in administratorja spletne strani gibanja, ki ga vodi predsednik republike Janez Drnovšek, v ponedeljek ukradli za 1400 evrov predmetov. Po podatkih policijske uprave Ljubljana so neznanci iz stanovanja na Trnovskem pristanu v Ljubljani odnesli prenosni računalnik, ki je last društva s sedežem na Vrhniki in nekaj zlatnine. Gibanje sicer nima posebnih prostorov, njegovi aktivni člani pa delo opravljajo prostovoljno.

Zadnja misel vodje gibanja, predsednika Drnovška, pred tem dogodkom se je sicer nanašala na državljanski pogum. Na spletni strani je tako med drugim zapisal, da mora biti država prijazna vsem in ne samo nekaterim, tisti, ki pridejo na oblast, pa morajo ravnati z njo zelo previdno in z največjo možno odgovornostjo. "Državne institucije morajo biti nepristranske in objektivne. Sprememba oblasti nanje ne sme vplivati."

V zvezi z vlomom policisti še zbirajo obvestila, v uradu predsednika republike pa dejanja doslej še niso komentirali. Sicer pa je o vlomu, kot smo že poročali, javnost v torek obvestil sam predsednik društva na spletni strani.

Drnovšek meni, da vlom ni naključen

Drnovšek je sicer ocenil, da vlom ni naključen in je posledica njegovih kritik. Nekateri ljudje ne prenesejo resnice in ker menijo, da jo širi računalnik, so vlomili, ga odnesli ter ob tem še vse dodobra premetali, da se morda še kje ne skriva kakšna neprijetna resnica, je mogoče strniti zapis na spletni strani gibanja. Janez Drnovšek javnosti sporoča, da bo spletna stran Gibanja še naprej delovala, saj se “z resnico ne da kar tako opraviti“, roparjem pa sporoča, da se ne da zastrašiti in naj kar pridejo k njemu: “Spoštovani roparji, tudi zastrašiti se ne da kar tako. Saj veste, kdo piše vam neprijetne resnice, kar pridite k meni. Ropi in anonimne grožnje ne zadoščajo, vabim vas, da pokažete, kaj vse še zmorete. Kar oglasite se, saj veste, kje sem,“ še piše na spletni strani.