Odnosi med državama so pozitivni

Predsednik vlade Janez Janša je danes sprejel tajnika Svetega sedeža za odnose z državami Dominiqua Mambertija. Janša in Mamberti sta pozitivno ocenila razvoj odnosov med Slovenijo in Svetim sedežem.

Objavljeno
03. april 2007 19.27
Predsednik vlade RS Janez Janša je sprejel tajnika pri svetem sedežu za odnose z državami Dominique Mamberti, ki se mudi na uradnem obisku
Ljubljana - Predsednik vlade Janez Janša je danes sprejel tajnika Svetega sedeža za odnose z državami Dominiqua Mambertija, ki se mudi na večdnevnem obisku v Sloveniji. Janša in Mamberti sta pozitivno ocenila razvoj odnosov med Slovenijo in Svetim sedežem, premier pa se je ob tem spomnil letošnje 15. obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med državama, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Čestitke Sloveniji za napredek

Mamberti je ob tej priložnosti Sloveniji čestital za vsestranski napredek, ki ga je dosegla v obdobju samostojnosti in pri tem posebej izpostavil vstop v Evropsko unijo in prevzem evra, pozdravil pa je tudi nedavno sprejetje zakona o verski svobodi v državnem zboru.

Sogovornika sta izmenjala tudi poglede na aktualna evropska vprašanja. Janša je predstavil prednostne naloge slovenskega predsedovanja EU v prvi polovici prihodnjega leta, Mamberti pa je izpostavil pomen krščanskih vrednot tako za zgodovinski kot za prihodnji razvoj evropskih integracij.

54-letni Mamberti, ki je bil rojen v Marakešu, v duhovnika pa je bil posvečen na Korziki, je že 20 let diplomat Vatikana. Od leta 2002 do imenovanja za tajnika za odnose z državami septembra lani - na položaju je zamenjal Giovannija Lajolo - je opravljal službo papeškega nuncija v sudanskem Kartumu.